Home
Takken
Foto's
Personen
Boek
Links
Guestbook


Guestbook


 van : Rudolf Merkelbach Lieshout
 e-mail : R.Merkelbach@chello.nl
 plaatsing : 3-10-2006 16:27
 bericht: :  

Nogmaals de

"WILLEM MERCKELBACH STICHTING"

Naar aanleiding van het bericht in dit gastenboek van 9 februari 2006 ontving ik van de heer W.G.Cornax een reactie die ik U niet wil onthouden:

Hij schrijft het navolgende:

Willem Merkelbach was erelid van de N.S.V. Carolus Magnus.
Hij is (ik meen '33) benoemd tot Praeses Honoraris van het Nijmeegsch Studentencorps, dat technisch gezien, is opgegaan in de genoemde N.S.V. Carolus Magnus.

Waarschijnlijk is hij in 1923 of 1924 in Nijmegen gaan studeren, want hij heeft ook meegeholpen aan het opzetten en onderhouden van de "Roomsch Katholieke Studenten Vereeniging Carolus Magnus".
Deze werd door de studenten zelf opgeblazen in 1928 omdat ze vonden dat de Universiteit een te grote interventie in de dagelijkse gang van zaken wenste.
Voornamelijk met betrekking tot de Groentijden en het alcoholgebruik op de Sociëteit.
Zij werden hierin gesteund door de Rooms Katholieke Kerk.
Daarop volgend werd in 1928 de "Sociëteit Roland" opgericht.

Het in het gastenboek genoemde
"Soc Studium novia mogentium Roland"
is niet geheel juist.
Het is de
"Sociëtas Studiosorum Noviomagensis "Roland"

In deze Studentensociëteit heeft Willem Merckelbach vele functies vervuld ter bevordering van het studentenleven van Nijmegen in het algemeen.
Deze studentensociëteit, exclusief voor heren, bestaat nog steeds.
Echter, tegenwoordig is het een nostalgische ondervereniging voor de heren die lid zijn van de N.S.V. Carolus Magnus.

Willem Merkelbach is lid geweest van het Kroegdispuut "De Tempeliers" en in die hoedanigheid heeft de heer Cornax hem leren "kennen".

Aldus W.G.Cornax onder dankzegging voor zijn bijdrage.
 
 van : Rudolf Merkelbach Lieshout
 e-mail : onbekend
 plaatsing : 16-5-2006 16:48
 bericht: :  


Beste naamgenoten en andere geinteresseerden,

Als gevolg van de aanhoudende overlast van alle mogelijke spam-berichten in deze rubriek zijn we genoodzaakte ons guestbook met ingang van heden niet meer toegankelijk te stellen voor derden en dit thans, na 5 jaar, jammergenoeg te moeten sluiten.

Bij deze dank ik alle bezoekers van deze site voor hun bijdrage hieraan geleverd maar mocht het zo zijn dat U nieuwe vondsten te melden hebt of andere interessante gegevens geplaatst wilt hebben dan kunt U hiervoor met mij natuurlijk altijd kontakt opnemen want de site blijft natuurlijk bestaan en hopelijk actueel en een bron van informatie voor alle Mer(c)kelbach genealogen van nu en in de toekomst.

Intussen gaat het onderzoek natuurlijk gewoon door!

met vriendelijke groeten,

Rudolf Merkelbach
Lieshout
Nederland
 
 van : Xenia Merkelbach
 e-mail : xenia.merkelbach@tiscali.fr
 plaatsing : 26-4-2006 19:43
 bericht: :  
Correctie: mijn overgrootvader is Machiel Jozef, mijn grootvader Franciscus Michel en mijn vader Louis Henricus Merkelbach.
 
 van : Xenia Merkelbach
 e-mail : xenia.merkelbach@tiscali.fr
 plaatsing : 26-4-2006 19:42
 bericht: :  
Ik ben Xenia Merkelbach, dochter van Louis Henricus Merkelbach (1909-1990)en Susanna Lichtleitner (1915-1966). Wij zijn geboren in Indonesië. Zijn vader Franciscus Michel werd ook in Indonesië geboren en is gestorven op 30 juli 1945 en ligt op een ereveld op Java. (kijk op www.ogs.com), dat is de oorlogsgravenstichting. Daar ziet men nog meer Merkelbach's begraven met naam en begraafplaats.
Mijn opa is Machiel Jozef Merkelbach die medio 1800 via Nijmegen naar Indië is gegaan. Daar trouwde hij 2 keer. In totaal 9 kinderen waarvan mijn opa Frans zelf al 18 kinderen had bij diverse echtgenotes. Mijn vader Louis was nummer 3.
Alleen al van mijn opa Frans wonen zijn nazaten in Indonesië, Thailand, Canada, Amerika, Nederland, Zweden en ik zelf voor de helft in FRANKRIJK, Au Verdot, 47350 Escassefort, tel.: 00-33 553 20 75 70 en voor de helft in Sukabumi, Java, waar nog meer neven en nichten Merkelbach wonen. Dat zijn de kinderen van Emile Merkelbach en Barend August Merkelbach (jongere broers van mijn vader).
Wie meer wil weten over de tak van Machiel Jozef kan naast Maja Merkelbach contact met mij opnemen hetzij per email, telefoon of anders bij ons in Frankrijk langs komen. (Wel even contacten van te voren want anders zijn wij in Indonesië).
Geweldige site, mijn complimenten hiervoor.
Ik hoop veel reacties te mogen krijgen.
Rudolf, n.a.v. opsporing verzocht van Des Celles van 11-3-2003:
Barend August Merkelbach is dus Guus die in Sukabumi woonde tot 2002.(1 van de 18 kinderen en dus ook broer van mijn vader).
Heette nadat hij Indonesisch staatsburger werd en voor de Islam koos ABDUL SALAM.
Heeft 6 kinderen en meer dan 30 kleinkinderen, die bijna allemaal nog in of in de buurt van Sukabumi wonen.
Hij heeft nog een broer Franciscus (Pangki) die in Siam (Thailand woonde) inmiddels al is gestorven.
Nogmaals, dank voor deze site en wie weet krijg ik nog vele reacties van andere Merkelbachs.
 
 van : Peter Merkelbach
 e-mail : p.r.merkelbach@chello.nl
 plaatsing : 16-4-2006 19:35
 bericht: :  
Hallo allemaal,

Door toeval op deze site terecht gekomen. Er is dus meer familie dan ik dacht. Eerst even voortstellen, Peter Merkelbach (1953)uit Hilversum, getrouwd met Marion en vader van 2 dochters, Patricia (1981)en Debby (1984). Zover mij bekend ben ik uiteindelijk afstammeling van Johannes Wilhelm uit groningen. Mijn vader Anton Nicolaas en zijn broer Robert, beiden overleden, zijn zonen van Johannes Wilhelm geboren 1882 te Amsterdam. Zijn vader was Anton Nicolaas uit Amsterdam die weer de zoon was van Johannes Wilhelm geboren in 1816 in Amsterdam. Verder zal de geschiedenis duidelijk zijn. De broer van mijn vader had 2 kinderen, Kees en Jopie, waarvan Kees inmiddels is overleden. Hier zijn verder geen nakomelingen. Dit was even in het kort de historie voor zover mij bekend. Vanaf heden blijf ik met belangstelling de (zeer goede)site volgen.

Peter

 
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30 Volgende pagina >>